band-6

Waarom is het hebben van een website zo belangrijk

Als je op zoek gaat naar een goede schoenmaker bij jou in de buurt, hoe doe je dit dan? Juist, je googelt het. Het is daarom van levensbelang dat jij, als zelfstandig ondernemer, ook bestaat op het internet. En dat niet alleen, want ook je presentatie op het web is superbelangrijk. Klanten vinden je én beoordelen je via het internet en dus zal jouw website het verschil kunnen maken in het aantal potentiële klanten. Hoe een professionele website voor jouw bedrijf gaat werken, lees je in dit blog.

Klanten zien je
Via Google word je dus gevonden. Zorg er daarom voor dat je aanwezig bent op het web én dat je hoog gerankt wordt in zoekmachines. Dit laatste kun je bereiken door je website op de juiste manier in te richten. Zet bijvoorbeeld regelmatig nieuwe content online, in de vorm van nieuwsberichten of blogs. Schrijf deze artikelen over relevante onderwerpen voor jouw onderneming en link de nieuwsberichten en blogs intern aan elkaar. Als laatste moeten je domeinnaam én URL makkelijk te onthouden zijn voor Google – hoewel dit natuurlijk ook fijn is voor je websitebezoekers. Al deze tips zijn erop gebaseerd dat zoekmachines als Google jouw website als relevant zien. Hierdoor word je hoger gerankt en dus beter gevonden!

Klanten leren je kennen
Inmiddels sta je hoog in gerankt in zoekmachines en komen er onbekende klanten op je website. Wat is dan de volgende stap? Dat je jezelf goed neerzet natuurlijk! Op je website wil je laten zien wat de identiteit is van je bedrijf en wat het allemaal kan. Omdat de online presentatie de offline presentatie steeds meer overneemt, is het belangrijk om je online net zo goed te presenteren als offline. Probeer de sfeer van jouw bedrijf dus ook via het beeldscherm zo goed mogelijk bij je bezoekers over te brengen. Op die manier zullen online bezoekers zich nog sneller bij jouw onderneming op hun gemak voelen en wellicht overgaan tot een aankoop.

Klanten vinden het bij je
Als laatste is het erg belangrijk dat je website gebruiksvriendelijk is. Online bezoekers hebben niet veel tijd, dus een rommelige website zal ze al snel naar de concurrent kunnen laten gaan. Zet belangrijke informatie daarom bijvoorbeeld op de homepagina, zodat bezoekers in één oogopslag kunnen zien of ze met hun probleem bij jouw onderneming aan het juiste adres zijn. Navigeer verdere pagina’s in een menu. Hierdoor weten bezoekers op een eenvoudige manier wat jouw onderneming ze nog meer te bieden heeft. Overigens is het ook verstandig om een mobiele versie van je website te laten maken. Er zijn meer internetters via de smartphone dan ooit, dus je kunt er nog veel meer mensen mee bereiken! Wel zo handig dus.